DELEN
Beste matras voor nek en rugklachten - Beddendeals.nl

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je ligt in bed en je kunt niet in slaap vallen. Zonder aanwijsbare reden. Je blijft maar draaien en woelen. Geen enkele houding ligt lekker. Sterker nog, je voelt dat je nek en onderrug steeds meer pijn gaan doen. Minstens net zo vervelend is het om ‘s ochtends op te staan met een gevoelige onderrug en pijnlijke nek. Overigens wil dit niet altijd zeggen dat een verkeerd matras de oorzaak is van je klachten, maar het kan wel de al aanwezige pijntjes verergeren. Komt dit je bekend voor? Lees dan verder en kom erachter wat voor jou de beste matras voor nek en rugklachten is.

Welk soort matras is geschikt

Laten we meteen met ‘de beste matras in je slaapkamer’ vallen. Het best geschikt zijn de matrassen die in verschillende comfortzones zijn opgedeeld. De meest natuurlijke slaaphouding is het slapen op je zij, de foetushouding. Hierbij is van belang dat je schouders en je bekken voldoende weg kunnen zakken in de matras. Eigenlijk moet de matras dus op die plekken minder hard zijn dan op andere plekken. Hier komen de matrassen met comfortzones in beeld. Zo’n matras is opgedeeld in verschillende delen/zones. Elke zone heeft zijn eigen hardheid en geeft dus een andere ondersteuning. Een voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde pocketveermatrassen. Deze hebben meestal minstens 7 comfortzones. Hierdoor wordt dit gezien als de beste matras voor nek en rugklachten. Vooral voor zij-slapers zeer geschikt.

Wat is niet de beste matras voor nek en rugklachten…

Een andere optie is de matras uit schuim. Deze zijn volledig uit koudschuim, traagschuim, of uit polyether. Deze matrassen zijn over het algemeen niet verdeeld in zones en geven dus over de hele lengte van de matras dezelfde ondersteuning. Dat is niet wenselijk wanneer je rugklachten hebt.

Proefslapen: vraag ernaar!

Het kopen van een nieuw matras kan een prijzige aangelegenheid zijn. Niets is vervelender dan een duur matras te kopen en er na een twee maanden achter te komen dat de klachten niet verminderd zijn, of slechter nog: verergerd zijn. Veel winkels bieden daarom het proefslapen aan. Dit houdt in het kort in dat je de matras een bepaalde periode thuis mag uitproberen. Op je eigen bed. Soms tot wel drie maanden. Bevalt de matras niet? Was het voor jou toch niet de beste matras voor nek en rugklachten? Dan mag je hem terugbrengen. Vraag ernaar in de winkel.

Tot slot nog dit

Zoals we al eerder aangaven wil het niet zeggen dat het kopen van een ander, beter matras meteen ervoor zorgt dat je klachten verdwijnen. Nek en rugklachten ontstaan vaak door andere factoren. Hoofdoorzaak is veelal stress, gevolgd door overbelasting en en verkeerde (zit)houding. Wanneer je een kantoorbaan hebt en veel achter je laptop zit bijvoorbeeld. Kortom: zelfs de beste matras voor nek en rugklachten zal niet helpen, wanneer andere factoren niet aangepakt worden. Mochten de klachten echt langere tijd aanhouden, ga dan naar je huisarts of een fysiotherapeut.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
DELEN
Vorig artikelLeuke kinderbedden
Volgend artikelLinnen beddengoed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here