DELEN

Elke ouder weet hoe belangrijk een goede kinderkamer is. Voor het kind moet het een fijne plek zijn om zich terug te kunnen trekken, te spelen, te leren en uiteraard ook om te slapen. Voor de ouders is het goed om te weten dat zij hun kind gerust op de slaapkamer kunnen laten. Dat het veilig is. Zo’n slaapkamer is er ook om in te slapen. Maar waar vind je leuke kinderbedden, welke soorten bedden zijn er en waar let je op? wij zetten een aantal zaken voor je op een rijtje.

Verschillende soorten leuke kinderbedden

Vroeger kocht je gewoon een eenpersoonsbedje voor je kind. Niks moeilijks aan. Of, als je ruimtegebrek had en meerdere kids, dan ging je voor een stapelbed. Punt. De laatste jaren is er veel meer mogelijk. Van (half)hoogslapers tot complete themabedden, van stapelbedden tot bedden die met je kind meegroeien. Diverse leuke kinderbedden zijn bijvoorbeeld:

  • Normaal kinderbed
  • Halfhoogslapers
  • Hoogslapers
  • Stapelbedden
  • Hemelbedden
  • Themabedden

1- Een normaal kinderbed

Toch nog steeds één van de meest gebruikte bedden voor op de kinderslaapkamer. Waarom ook niet. Zolang het maar veilig is en je kind er goed op kan slapen. Vaak kun je bij deze bedden ook bedlades erbij kopen. Zo creeër je extra opbergruimte.

2- Halfhoogslapers

De naam doet het al vermoeden; het is meer dan een normaal kinderbed en minder dan een hoogslaper, de halfhoogslaper. Het is eigenlijk een verhoogd bed. Hierdoor creëer je een ruimte onder het bed waar je kind zich kan verstoppen en urenlang kan spelen. Vaak worden deze bedden ook (optioneel) geleverd met een glijbaan en/of een toren. Nog meer speelplezier! Kijk ook of het decoratie materiaal, zoals gordijntjes, makkelijk te vervangen is. Je kunt dan eindelijk variëren.

3- Hoogslapers

Een stapje hoger (letterlijk) en je komt uit bij de hoogslapers. Ideaal voor de puberende kids. Omdat het slaapgedeelte nóg hoger is, heb je onder het bed vaak voldoende ruimte om een bureau te plaatsen. Soms zijn deze bedden deelbaar. Dat wil zeggen dat je, wanneer je puber op het ‘hoge slapen’ is uitgekeken, je dit bed eenvoudig kunt omtoveren tot een normaal bed. Wel zo handig!

4- Stapelbedden

Je hebt twee kinderen en ruimtegebrek? Of je hebt twee kinderen die onafscheidelijk zijn? Dan kan een stapelbed de oplossing zijn. Ook deze bedden zijn vaak deelbaar. Dat wil in dit geval zeggen dat je in een handomdraai, wanneer nodig, er twee leuke kinderbedden van maakt. Zonder te zagen…

5- Hemelbedden

Steeds meer in opkomst zijn de hemelbedden. Waren het vroeger vooral de romantisch ingestelden, tegenwoordig zijn er echter ook steeds meer oudere kinderen die deze bedden graag op de kamer hebben. Ook hier zijn opberglades bij te koop om extra bergruimte te creëren.

6- Themabedden

De laatste in de rij van leuke kinderbedden is het themabed. Het begrip thema mag vrij ruim worden gezien. Denk aan een boomhutbed, een bed in een bepaalde vorm (auto, boot, etc.) of simpelweg een bed met decoratie printjes. Zoals bijvoorbeeld een prinsessen bed, of een piraten bed, of een voetbal bed.

(Foto’s zijn van Goedkope Kinderbedden.nl)

Let bij leuke kinderbedden ook op kwaliteit en veiligheid

Behalve dat leuke kinderbedden er mooi moeten zien, is het minstens net zo belangrijk dat het veilig is en lange tijd mee kan gaan. Je moet er niet een denken dat je kind makkelijk uit de (half)hoogslaper zou kunnen vallen of dat het bovenste bedje van je stapelbed ineens doorzakt. Let op bijvoorbeeld het strenge TÜV keurmerk. Veilige kinderbedden moeten voldoen aan de Europese veiligheidsnormen (EN716). Zo weet je dat er geen giftige materialen zijn gebruikt, het hoofd en de hals niet bekneld kunnen raken tussen eventuele spijlen. Dit geldt ook voor vingers, tenen en andere ledematen.
Verder is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een kinderbed dat van goede materialen is gemaakt. Zo is over het algemeen een bed van beukenhout steviger dan een bed van grenen.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here