DELEN
planten voor slaapkamer

Planten voor slaapkamer

Planten voor slaapkamer of voor een logeerkamer kan een leuke en prettige look geven. Naast het feit dat planten voor slaapkamer een decoratieve functie kunnen hebben, blijkt in de praktijk ook vaak dat planten voor slaapkamer een gezonde werking hebben op het lichaam en een positieve bedrage leveren tijdens je slaap. Wil je dus planten voor slaapkamer kopen of voor je logeerkamer? Lees onderstaand meer over leuke weetjes en tips.

​Welke soort planten neem je in de slaapkamer?

Je hebt verschillende soorten planten voor in slaapkamer die slaapbevorderend werken en ook nog een positieve uitwerking op geest en lichaam. Planten die absoluut aan te raden zijn om die op te nemen in je slaapkamer zijn;

  • Jasmijn
  • Lavendel
  • Sansevieria
  • Aloe vera
  • Gardenia
  • Spinnenplant
  • Valeriaan
  • Klimop
  • Lepelplant

​Lees hier meer over deze 9 planten die de slaap verbeteren en de lucht in slaapkamer zuivert.

​Feng Shui planten voor slaapkamer

Daarnaast zijn er leuke tips om een slaapkamer Feng Shui te maken. Om een Feng Shui slaapkamer te maken, moet je een paar stappen doorlopen. Zo gelden er een paar regels om een jouw slaapgemak en slaapcomfort het optimale resultaat te laten bereiken. Wat betekent Feng Shui eigenlijk? Feng Shui betekent  “wind en water”. Feng Shui leert ons hoe wat de impact van sfeer en vormgeving is op ons welzijn door in de ruimte rekening te houden met verschillende aspecten die ons welzijn kunnen beïnvloeden.

Luchtzuiverende planten voor in de slaapkamer

​Er zijn dus planten die de lucht zuiveren en een gezonde werking hebben op de gezondheid. De spinnenplant is bij uitstek de kampioen als het gaat om luchtzuivering van de slaapkamer. Maar liefst 90% van de kanker veroorzakende formaldehyde zuivert deze plant uit de lucht!
​Doordat deze spinnenplant geuren absorbeert en de zuurstofspiegel in de kamer behoudt, zorgt dit voor een betere slaap.

​Waar kun je leuke planten vinden voor in de slaapkamer?

​Er zijn enkele online winkels waar je leuke planten kunt vinden voor je slaapkamer. Online planten bestellen is erg gemakkelijk zonder dat je de deur uit hoeft. Enkele aantrekkelijke online planten webshops zijn o.a.:

Leuke tips van planten voor de slaapkamer:

​Wil je meer weten over de beste keus van planten die je in je slaapkamer zou moeten opnemen? Bekijk het onderstaande filmpje.

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here